Soppsesong 2008

 Etter fjorårets sopptørke skulle vi få en fremragende sopphøst på østlandet i år.


 

I granskogene bugnet det av piggsopp og fåresopp, på furumoene fant vi steinsopp og rimsopp, på beitemarkene nærmest sprutet vokssoppene opp i de vakreste fargekombinasjoner, og i edelløvskogen fant de mest ivrige av oss arter som slettes ikke dukker opp hvert år!

Det var trygg matsopp nok til alle – ja så mye at jeg denne høsten kunne gi bort et av mine beste «svart trompetsopp-steder» i burs­dags­gave (til nå har gaven vært et kantarellsted)!

Sopp- og nyttevekstforeningen i Follo hadde godt oppmøte på turer og kontroller, og grunnkurset i Ski var fulltegnet.

Foto: © Maja Arvidsson

Høstsopptreff 2008


 

Helgen 12.-14. september var det Eiker Soppforening som inviterte til årets sopptreff.

Godt over 100 deltakere fra hele landet møttes på Tyrifjord Hotell på Vikersund, deriblant Bente Rian og Grete Strømsøe fra Follo.

Lørdag var det lagt opp til i alt 8 turer, noen lette, noen middels og noen tyngre. Bente og Grete valgte en middels tur til Damtjern i Modum kommune. Som bildet viser, var det mange som valgte denne turen - og alle var særs fornøyde.

 

 

 

Foto: © Inger Kristoffersen

Øivind Stensrud fikk mye oppmerksomhet da han med stor varsomhet fikk gravd opp løpekula til smal soppklubbe.

 

Foto: © Inger Kristoffersen

 

 

Heldige var Eiker Soppforening som stod for Høstsopptreffet i 2008. Vi nærmest boltret oss i funn i alle kategorier, fra den fineste matsopp til spennende rødlista arter! Måtte Romerike Soppforening bli like heldige med sitt Høstsopptreff i 2009!

 

Tekst: Grete Strømsøe