Soppsesong 2010

 For tredje år på rad har vi opplevd skoger bugnende av sopp!


 

I Follo sopp-og nyttevekstforening startet vi årets aktiviteter alt 11.mai med Grønt-tur til Breivoll. Det var en stor interessert gjeng som fulgte Sigurd Engelhart rundt i dette flotte landskapet. Været var på vår side denne dagen og vi fikk en fyldig opplæring bruk av vårens første nyttevekster.

For medlemmer og andre interesserte satte vi opp fire turer denne høsten. Ut fra Ski torg var vi to fra foreningen som geleidet bilene ut i nærliggende skogsområder. Vi tar med oss to erfaringer fra turopplegget vårt til neste sesong ; for det første må det komme fram i annonseringen at vi skal bile ut fra Ski sentrum og for det andre vil flere av soppkontrollørene være tilgjengelig på søndagene slik at turene kan gå til soppområder i lenger avstand fra Ski.

"Soppens dag", den første søndagen i september ble markert over det ganske land, og her i Follo var det stort oppmøte til turen i Nøstvetmarka. Her fikk vi tilgangs oppleve viktigheten av å få soppfangsten kontrollert da to kurver med matsopp måtte vrakes da det ble funnet Spiss giftslørsopp i kurvene.

Denne søndagen var vi også tilstede på Familiedagen på Seiersten Skanse i Drøbak.

 

Grete sjekker dagens fangst på soppens dag 2010. Turen gikk til Nøstvetmarka.

Siste søndag i august og alle søndagene i september hadde vi soppkontroll på Landbruksmuseet i Ås. Soppfolket vet hvor de finner oss nå for her var godt oppmøte alle søndagene. Vi hadde denne høsten gått til innkjøp av partytelt om det skulle regne, men kun en av søndagene var dette i bruk. Nytt banner kunne vi også jåle oss med i år.

Det ble holdt "Påbyggingskurs i sopp" på Waldemarhøy i Ski. Med all den soppen som var å finne i år fikk de 13 kursdeltakerene nok materiale å jobbe med, til tider kanskje mer enn nok.

Kalenderen viser i dag 5.november. I går kom vi hjem på ettermiddagen i tussmørket med kurven full av blek piggsopp , gul trompetsopp og traktkantarell. Skal en ikke da kunne si at dette har vært en fantastisk og ikke minst lang soppsesong så vet ikke jeg!

 

Tekst: Grete Strømsøe