Tidligere aktiviteter

Jubileumsfesten 2016


 

Vårt 10-års jubileum ble feiret den 14. november 2016. 25 medlemmer hadde en hyggelig kveld med god mat og drikke. Et festpyntet bord og et deilig koldtbord ga de tilstedeværende en fin mimrefest med mange av "veteranene" til stede og et slideshow med foto fra våre ti år.

MEN DET SOM TOK PRISEN, VAR JUBILEUMSKAKA

Foto Kari Engvig

Grøntkvelden på Waldemarhøy


 

Grøntkvelden på Waldemarhøy ble en enda større suksess enn vi hadde håpet. Over 70 frammøtte var ute i terrenget selv om været var litt grått og kaldt. Mange brukbare matplanter ble funnet og beskrevet, så alle fikk mye ny viten, og det ble smakt og luktet.

Vel inne igjen beskrev Inger Lise Østmoe utrolig mange spiselige vekster og hvordan de kunne brukes. Hun understreket også at det stort sett kun er i en kort periode om våren de kan plukkes. Brennesle fremhevet hun som den aller nyttigste matplanten man kan bruke, så full den er av vitaminer og nyttige stoffer. Den er best som fersk/frosset, men kan også brukes tørket, for eksempel til te. Granskudd, både tørket og friske kan brukes til granskudd-sirup som hun sendte rundt og som vi fikk smake på. Syreblader kan brukes til mange matretter. Mjødurt, både blader og blomster kan brukes til saft som vi smakte på, og det samme kan de aller første «museørene» på bjørka om våren brukes til. Det var en uendelig variasjon i bruksmåter og tilberedning av de fleste vekstene.

Dessverre er boken hennes «Matsprell i naturens verden» utsolgt, men hun lovet oss at hun kommer med en ny bok når tiden er inne.

Mangeårig leder i Norges sopp- og nyttevekstforbund, Anna-Elise Torkelsen har utgitt en bok: «i den grønne gryte» der hun beskriver mange matplanter og tilberedning av dem. Den kan kjøpes direkte fra henne.

Etter foredraget til Inger Lise Østmoe fortalte Morten Thauland om sine erfaringer med ville vekster og naturlig mat uten sprøytemidler. Han ga oss mange nyttige tips og var selv et levende eksempel på hvor sunt det er å unngå søplemat og industrimat. Han fremhevet at det er absolutt å foretrekke å dyrke sine grønnsaker selv. Da vet man hvordan de har vært behandlet.

Kari Kløvstad var primus motor for arrangementet og representanter fra foreningen Bærekraftig Follo, som var medarrangør, var til stede med brosjyrer om turer og friluftsliv i Follo.

Etter innleggene ble det servert forfriskninger, kaffe og kaker og det ble loddet ut bøker, blomster og planter.

Vi håper alle hadde en hyggelig kveld. Trangt ble det, men stemningen var på topp!

Jubileumsfesten 14.11.2016.
Foto Tove Bakar

Jubileumsfesten 14.11.2016. Foto Tove Bakar

Grøntkvelden - Oppskrift på gulrotkake


 

Noen av dere som var på Grøntkvelden til FolloSopp 5. Mai 2014 ville ha denne oppskriften, og her er den!

Oppskrift for gulrotkake med ostekrem og tørkede blomster

"Oppskrifter fra fru Matsprell"


 

Noen oppskrifter fra Inger-Lise Østmoe (innleder på grøntkvelden) 

Oppskrifter fra fru Matsprell

Artikkel fra Østlandets Blad om grøntkveld på Waldermarhøy


 

"Mye godt å finne i naturen"

"Da oppskriftsmaker, kokebokforfatter og tv- og radiopersonlighet Inger-Lise Østmoe gjestet Follo sopp- og nyttevekstforening, fylte hun lokalene på Waldemarhøy."